• Beste leden en sponsoren,

We leven in een hele vreemde tijd. Een periode met maatregelen zoals we die nooit eerder hebben meegemaakt. Want wie kon een paar maanden geleden vermoeden dat we nu geen handen meer mogen schudden, zoveel als mogelijk binnen moeten blijven en vrijwel alle sociale fysieke contacten moeten vermijden?

Ondanks het feit dat voetbal voor de meesten momenteel een van de laatste dingen is waar je mee bezig bent, willen we je toch kort informeren over de stand van zaken rondom onze vereniging.

Even terug in de tijd

Het is inmiddels alweer ruim tweeënhalve week geleden dat de poort van ons sportcomplex op vrijdag 13 maart op slot ging. Sinds die dag is er niet meer getraind en vonden er ook geen wedstrijden meer plaats op onze velden. Maar ook de kantine ging op slot, geen enkel voetbalteam kwam nog in actie en het bestuur moest noodgedwongen haar geplande vergadering annuleren. Overlegd wordt er wel nog, maar dan alleen telefonisch, via WhatsApp of per e-mail.

Op woensdag 31 maart, heeft de KNVB besloten dat het huidige voetbalseizoen voor de amateurs beëindigd wordt. Wat heeft dit voor gevolgen voor RKSV Minor?

Sportieve gevolgen

Er komen geen eindstanden bij de amateurs. Dit betekent dat er geen ploegen kampioen worden, promoveren en er ook geen ploegen degraderen. Alle teams beginnen het volgend seizoen in dezelfde klasse.

Bij de jeugd is de impact op de competitie niet zo groot omdat er pas enkele rondes van de voorjaarscompetitie zijn afgewerkt.

Financiële gevolgen

Niet alleen op sportief vlak heeft het coronavirus een grote impact op de voetballerij, ook op financieel gebied heeft dit behoorlijke consequenties. Onze penningmeester heeft een voorzichtige inschatting gemaakt wat het voor onze vereniging betekent nu het huidige seizoen niet wordt hervat. Door misgelopen kantine-inkomsten, het niet doorgaan van de jeugdtoernooien, seizoen afsluitingen en wegvallen van de inkomsten van activiteiten zoals de entree en loterij bij thuiswedstrijden van het eerste elftal, lopen we een bedrag van tussen de tien- en vijftienduizend euro mis.

Vanuit het ministerie komt er een compensatieregeling voor sportverenigingen, maar wat die precies in gaat houden is nog onbekend. Verder worden de afdrachten aan de KNVB voorlopig stopgezet tot weer gevoetbald wordt. Dit is niet voldoende om de tegenslag op te vangen.

Gelukkig voert onze vereniging een financieel gezond en verstandig beleid, waardoor we deze tegenslag gedeeltelijk zelf kunnen opvangen.

Wel zijn we natuurlijk de komende maanden afhankelijk van onze contributie inkomsten. Het bestuur wil jullie dan ook vragen, ondanks dat er dit seizoen niet meer getraind en gevoetbald gaat worden, de contributie door te laten lopen. Hierdoor verdelen wij de financiële pijn voor een deel bij al onze leden. Mochten er leden zijn die het financieel absoluut niet meer kunnen dragen dan zouden wij deze leden willen vragen de maandincasso te storneren.

Onze voornaamste zorgen in deze tijd

Veel belangrijker dan de sportieve en financiële gevolgen voor onze vereniging vinden we natuurlijk de gezondheid van onze leden en hun dierbaren. Dan hebben we het niet alleen over de fysieke gezondheid maar ook de financiële gezondheid. Wij beseffen heel goed dat deze crisis qua baan- en bestaanszekerheid voor veel leden en sponsoren grote gevolgen kan hebben.

Daarnaast denken we ook aan onze leden en sponsoren die momenteel in de vitale beroepen actief zijn. Van de medewerker in de zorg tot de vakkenvuller in de supermarkt, van de bakker op de hoek tot de leraar op school en van de vrachtwagenchauffeur tot de maatschappelijk werker: nóg meer dan voorheen verdienen ze in deze tijd onze waardering!

Heb je naar aanleiding van bovenstaand bericht vragen of opmerkingen, laat ons dat dan gerust weten via rksvminor.secretaris@gmail.com

Zorg, zeker in deze moeilijke periode, goed voor jezelf én voor elkaar!

Met hartelijke groet,

Bestuur RKSV Minor