• De afgelopen weken verloor Minor twee echte Minor mannen, welke vaste gasten in ons midden waren.

 • In memoriam - Sjeng Herveille

  Jan “Sjeng” Herveille overleden. Onlangs, op 11 april, is Sjeng overleden.

  Hij was al ’n tijdje opgenomen, maar toch nog sneller als we dachten, is hij er tussenuit geknepen. Dat doet ons toch wel verdriet, want Sjeng (zo noemden de vrienden hem) was een speciale man: heel meelevend, maar ook wel eens grommig. Maar altijd eerlijk voor zijn mening uitkomend.

  Sjeng was meer dan 50 jaar lid van ons clubje.
  Op 18 jarige leeftijd doelman van de Minor A selectie. Dat was een prachtig team, altijd spelend in witte wijde bloesjes. Heel wat jongens van dat team hebben het hoogste team van Minor bereikt.

  Sjeng had daarbij de meeste pech. Hij had talent als keeper, maar helaas was hij klein van stuk. Vandaar dat een andere goede keeper (iets groter/langer van lijf) de voorkeur kreeg. Jan heeft daar veel over gepraat. Hij vond dat hij geen echte kans gekregen had.
  Maar……. Hij bleef toch keepen (en zeer verdienstelijk) bij Minor.

  Ook was hij een echte jeugdleider en trainer. Samen met een man of 6 zaten ze iedere zaterdagmorgen in de kantine te wachten tot ze met “hun” team naar de wedstrijd konden fietsen. Wat een beleving was dat. Ze trainden ook allemaal een team.

  Later is Sjeng nog bestuurslid geworden. Ook daar liet hij zijn stem wel horen en was hij altijd paraat om iemand te helpen.
  Hij kon “knoteren”, maar geen slechte dingen zeggen.

  Hij werd ziek en is daar uiteindelijk aan overleden. Minor zal hem niet vergeten.
  Zij die hem gekend hebben én weten hoe hij in elkaar zat, zullen hem altijd in gedachte houden.
  Knoteraar, maar altijd eerlijk en rechtuit!
  Altijd klaar staan voor familie, vrienden enz.
  Sjeng, Jan, jij zult nooit uit ons hart gaan!

  Als je daar komt waar je thuishoort, zul jij ook ons in je hart houden.
  Als het klopt wat ze ons zeggen, zullen wij ons nog wel treffen en samen verder leven.

  - Jos Hermans

 • In memoriam - Wiel Jongen

  Wiel was een prachtige voetballer, sportman en Minor-man!
  Op 't middenveld speelde hij jaren een grote rol. Hij overzag de wedstrijd en was een groot technicus én tacticus. Medespelers beschrijven hem als balvaardig, sterk aan bal en snel. Ook pikte hij zo nu en dan een doelpunt mee, maar was hij vaker de man van de assist. Tevens kenmerkt het hem dat hij altijd aanwezig was op trainingen en wedstrijden.

  Ook was hij erg gepassioneerd over wielrennen. Kwam je hem tijdens een wandeling tegen en ging het over de wielersport, was je een uur later pas thuis. Een enorme sportfanaat!

  Nadat hij jaren speelde op Minor 1, waarin meerdere kampioenschappen werden behaald, was hij ook na zijn voetbalcarrière een vaak geziene gast bij de wedstrijden van ons eerste elftal, om vervolgens de wedstrijd na te bespreken met zijn Minor-vrienden in onze kantine.
  Wiel was een echt verenigingsmens en stond altijd klaar voor Minor, Grijzegrubbe en zijn verdere omgeving. Zo legde hij vrij recent nog een nieuwe vloer achter onze bar.
  Tevens stond hij altijd paraat voor vrienden en familie voor een klusje of een helpende hand.

  Wiel, bedankt voor alles wat je voor Minor hebt gedaan en betekent hebt. Hopelijk ben je nu herenigd met jouw vrouw Ans en hebben jullie samen jullie rust gevonden.

  Het ga je goed!