• In Memoriam - Hen Herveille

  In januari hebben we helaas afscheid moeten nemen van Hen Herveille, welke na een kort ziekbed op veel te jonge leeftijd is heengegaan. Hen was een zeer belangrijk en gewaardeerd Minor-lid en vrijwilliger.

  In de jeugd voetbalde hij samen met zijn broer bij Minor. Na zijn voetbalcarrière ging Hen verder als scheidsrechter bij zowel jeugd- als seniorenwedstrijden. Dit deed hij met veel plezier en passie. Ook in de kantine was Hen een graag geziene gast. Met zijn karakteristieke lach en humor was hij altijd in voor een praatje.

  Na een tijdje bij SV Hulsberg actief te zijn geweest, keerde Hen weer terug bij Minor. In de laatste jaren was hij onder meer actief als grensrechter bij Minor 1 en scheidsrechter bij onze seniorenelftallen. Vooral bij de mannen van Minor 4 was Hen een geliefd persoon. Een mooie anekdote bij Minor 4 was dat Hen een wedstrijd een kwartier voor tijd af floot. Reden: Vanwege de grote score in het voordeel van de Minor-mannen was de uitslag wel al beslist, dus was het hoog tijd om de warmte en gezelligheid van de kantine op te zoeken. Na afloop werd er dan ook gezamenlijk geproost op de drie punten!

  Hen, bedankt voor alles wat je voor onze vereniging hebt betekend. Rust zacht.

 • In Memoriam - Sjaak Cremers

  Onlangs heeft ons het trieste nieuws bereikt dat ons Erelid Sjaak Cremers is overleden.
  Sjaak was vanaf de jaren 60 van grote betekenis voor Minor. Hij was jeugdsecretaris, jeugdleider, haalde de contributie op bij de jeugdleden en ''deelde de lakens uit'' (op 'n goeie manier!)
  Later heeft hij in het hoofdbestuur gezeten als secretaris. Tevens is hij leider geweest van diverse teams en was hij met grote regelmaat aanwezig bij activiteiten van Minor. Meer dan 40 jaar was hij een belangrijke steunpilaar voor Minor.

  Helaas kon hij zich de laatste jaren alleen nog verplaatsen in een scootmobiel. Iedere dag was hij te vinden op de markt in Nuth, waar hij graag kletste met allerlei vrienden en bekenden. Daar ging het nog altijd vaak over Minor!
  Helaas kon hij de laatste tijd niet meer zelf komen kijken, maar de belangstelling in het wel en wee van Minor is altijd gebleven.

  Sjaak, hartelijk bedankt voor alles wat je voor onze vereniging hebt gedaan. Rust zacht.

 • In memoriam – Joep Pelz

  Donderdag 24 november is Joep Pelz op 84 jarige leeftijd overleden.

  Joep is geen onbekende binnen RKSV Minor.                                                   

  Hij heeft zijn volledige jeugd bij RKSV Minor gevoetbald. Daarna is hij doorgestroomd naar Fortuna 54 te Geleen. Na 2 jaar heeft hij zijn actieve voetbalcarriere in verband met een zware blessure moeten beëindigen.

  Toen zijn zoon Ron de voetbal gerechtigde leeftijd had bereikt was Joep weer een vaak gezien gezicht langs de lijn. Trainingen en wedstijden, Joep was present. Na verloop van tijd is Joep ingestapt in een bestuursfunctie binnen RKSV Minor met als hoogtepunt de organisatie van het 75 jarig bestaansfeest.

  Joep bleef ook na zijn  bestuursfunctie een trouwe fan van het 1e elftal. Dit tot aan het seizoen 2018/2019. Helaas was zijn lichamelijke conditie dusdanig verslechterd dat een bezoek aan ons sportcomplex niet meer mogelijk was. Tot aan zijn sterfdatum bleef hij echter de resultaten van het 1e elftal volgen.                                                           

  Joep, bedankt voor alles wat je voor RKSV Minor hebt betekend, rust in vrede en voor Finy, Ron en Anja, Petra en Harrie, kleinkinderen en overige familieleden wensen wij heel veel sterkte met dit grote verlies.  

 • In memoriam – Jan Pinckaers

  Afgelopen zondag bereikte ons het droeve nieuws dat ons erelid én vriend van Minor Jan Pinckaers op 77-jarige leeftijd is overleden.

  Jan werd lid van Minor in de zeventiger jaren en nam destijds als penningmeester de financiële boekhouding over van Jan Custers. In zijn periode als penningmeester werd de nieuwbouw van de twee extra kleedlokalen én de verbouwing van ons voormalig sportpark De Keelkamp kritisch bewaakt. In 1974 kon er dan ook trots worden teruggekeken op deze periode, tijdens de heropening van ons sportpark na de renovatie.
  Eind jaren zeventig is Jan gestopt als penningmeester en is hij consul van de KNVB geworden voor Minor, Wijnandia en Vaesrade. Dit heeft Jan maar liefst veertig jaar gedaan, wat door de KNVB bekroond is met de zilveren waarderingsspeld. Deze werd uitgereikt tijdens het 100-jarig jubileum van Minor.

  In de kantine op ons nieuwe sportcomplex had Jan met zijn Minor-vrienden een vast stekje. De eerste helft van de wedstrijd werd nog langs de lijn gekeken, maar de tweede helft zochten ze de kantine op. Samen met Andre, Jos, Ton, Wiel, Zef en anderen was hij altijd links aan de bar terug te vinden. Vanuit hier kon de hele kantine goed overzien worden. Op deze plek is ook het jaarlijkse tripje naar Terschelling ontstaan. Jans favoriete vakantiebestemming, welke hij graag met zijn Minor-vrienden bezocht.  

  Jan was tevens een fervent spaarder bij onze spaarclub. Derhalve was hij ook op de vrijdagavonden met grote regelmaat in de kantine te vinden. Zelfs toen de kantine de deuren gesloten moest houden i.v.m. corona, bracht Jan zijn geld trouw ’s vrijdags langs bij Ton van Eert thuis.
  Ook zijn vrouw Fieny  was jarenlang een vaste kracht in de keuken van onze kantine, waarvoor zij door Minor op onze afgelopen vrijwilligersavond is uitgeroepen tot Lid van Verdienste.  

  Via deze weg willen wij alle familie, vrienden en bekenden sterkte toewensen in deze moeilijke tijd.

  Jan, bedankt voor alles wat je voor onze club hebt betekend. Rust zacht.

 • In Memoriam - Jac Heugen

  Helaas heeft ons het droevige nieuws bereikt dat ons lid Jac Heugen op 14 maart 2022 is overleden.
  Jac maakte als speler deel uit van de selectie van Minor 1 in 1967, met als hoogtepunt het ongeslagen afdelingskampioenschap in de hoogste amateurklasse!

  Hierop volgend heeft Jac samen met zijn teamgenoten gestreden om het Nederlands Kampioenschap voor amateurs in een dubbele match tegen Middelburg.

  Het elftal van Jac leek geschiedenis te gaan schrijven. De uitwedstrijd werd namelijk met 0-1 gewonnen. In de thuiswedstrijd ging het helaas in de laatste minuut mis en werd met 3-4 verloren.

  Wij wensen de familie Heugen veel sterkte toe met dit grote verlies.

 • In Memoriam - Valery Haagmans

  Afgelopen maandag bereikte ons het zeer droevige nieuws dat ons lid Valery Haagmans plotseling is overleden.

  Valery werd in 1975 op zijn 5e lid van RKSV Minor. Hij heeft jarenlang de organisatie van het ‘Jan Haagmans-Toernooi’ op zich genomen. Het jaarlijkse jeugdtoernooi dat bij RKSV Minor plaatsvindt en vernoemd is naar zijn vader, ons overleden erelid én lid van verdienste Jan Haagmans.
  Zoon Jirre is de derde generatie uit de familie Haagmans die voor RKSV Minor speelt, en doet dit momenteel op de JO14-2.

  Tevens is Valery lange tijd actief geweest als jeugdtrainer, leider en lid van de jeugdcommissie. Als voetballer stond hij zowel in zijn jeugd- als senioren carrière bekend als een voetballer met een goed tactisch vermogen en inzicht.

  RKSV Minor verliest hiermee een zeer betrokken lid, welke wij hartelijk willen danken voor alle jaren inzet, toewijding en sportplezier wat hij de club gebracht heeft.

  Via deze weg willen wij alle familie, vrienden en bekenden sterkte toewensen in deze moeilijke tijd.

  Valery, rust zacht. Bedankt voor alles en tot ziens.

 • In Memoriam - John Spaetgens, erelid, oud secretaris en steunpilaar RKSV Minor. 

  Op negenjarige leeftijd werd je op 1 augustus 1959 aangemeld als lid van RKSV Minor. Je kwam niet in aanmerking voor een profcarrière. Je had vooral plezier in het spel. Samen met je vrienden een balletje trappen, lol maken en vriendschappen onderhouden. Vanaf 1994 was je als secretaris 20 jaar ononderbroken lid van het Dagelijks Bestuur. Samen met Mieke genoot je nog steeds van de feestelijke momenten op Sportpark Kollenberg, jouw sportpark. 

  Op 19 mei 2004 was jij het die samen met Jan Houben de vlag heeft gehesen tijdens de officiële opening van Sportpark Kollenberg. Samen met Jan heb jij als voorzitter van de bouwcommissie de basis gelegd voor deze bijzonder mooie accommodatie. Het werd je levenswerk. Waardering en complimenten vanuit de KNVB, leverde je een functie op binnen de sportaccommodatie adviescommissie van de KNVB. Jouw deskundigheid werd op menig nieuw aan te leggen sportcomplex gebruikt.

  John, samen met je mannen bleef je je inzetten voor het onderhoud van de accommodatie. Op vaste ochtenden samen aan de slag, voor onze club of voor de St. Bavo parochie. Als regelateur zette jij je deskundigheid in. “Kein Geloel, Fuszbal spielen”, “aanpakken”, “kan niet bestaat niet”, kenmerkte je aanpak. Je hebt je een leven lang als een mensenmens getoond waardoor je de mensen om je heen wist te motiveren.  

  RKSV Minor verliest niet alleen een bijzonder betrokken lid maar vooral een bijzonder mens. 

  We zullen je steeds meer gaan missen. John, “La pipe”, bedankt en tot ziens.

  Léon Pansters,
  Oud voorzitter