• Met het oog op de dinsdag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Dit geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het niet meer toegestaan om tot en met 28 april te voetballen.

Mochten de overheidsmaatregelen nog voor de zomer worden afgeschaald en er weer veilig gevoetbald kunnen worden, dan bekijken wij direct de mogelijkheden om weer te gaan trainen, of het organiseren van activiteiten op de club zoals het organiseren van toernooien of oefenwedstrijden. Het weer op gang brengen van het verenigingsleven – zodra alles weer veilig is – heeft vanaf dat moment dan ook onze focus.

Geen eindstanden

Er is tevens door de KNVB besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken.

Zodra er nieuwe richtlijnen komen vanuit het RIVM of de KNVB, zal het bestuur van RKSV Minor zich hierover beraden en dit naar onze leden communiceren.

Voor meer informatie kunt u terecht op https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59781/competities-amateurvoetbal-niet-hervat